Get Adobe Flash player

Zon- en haarbescherming

Zon, zee, strand en een heerlijk bruin kleurtje. Voor veel mensen is dit de ideale combinatie, maar ook prefereert een steeds grotere groep een actieve vakantie, vaak ook gecombineerd met zon en zee. Ook hebben we de buitensporters, natuurliefhebbers en de mensen die in hun eigen achtertuin zonnen. Fanatieke zonaanbidders of niet, we hebben allemaal één ding gemeen: we willen niet verbranden, want tenslotte is een verbrande huid een beschadigde huid! Tijd dus voor SPF's!

Een Sun Protection Factor (SPF) lotion heeft tegenwoordig iedereen wel in huis. In de volksmond worden deze beschermende lotions "zonnebrandmiddelen" genoemd, maar in de praktijk voorkomen ze natuurlijk juist de zonnebrand. De producten zijn bijna overal te koop: drogisterijen, supermarkten en zelfs benzinestations hebben het in de schappen staan. Er zijn niet alleen grote verschillen in kwaliteit, maar ook in het (gebrek aan) advies. En dat is precies waarin BERGMAN’s Body & Beauty Care sterk is: hier is namelijk gekozen voor een betaalbaar kwaliteitsproduct gecombineerd met persoonlijk advies. Er wordt gewerkt met de mooie merken Osaìne Sun Care, Optima en SUNVEDA van LakShmi. Optimale bescherming tegen verbranding en tegelijkertijd hydratering en verzorging van de huid.

 

SUNVEDA bio-eco lijn in de salon

De Sunveda-lijn van LakShmi combineert veilig zonnen met een mooie egale bruine kleur. Sunveda dringt gemakkelijk door in de huid en ruikt heerlijk naar de zomer. Beschermt de huid tegen beschadigingen door de zon zoals veroudering, pigmentvlekken en verbranding.

Naast de zonnecrèmes met een lage, middelhoge en hoge beschermingsfactor zijn eveneens verkrijgbaar een bruinende olie of crème, verkoelend zonnewater en before-after sun. Nieuw in het assortiment zijn de zonbeschermingspray's met bruiningsactivator en verkrijgbaar in factor 10 en 20. De Sunveda producten zijn rijk aan ingrediënten met een verzorgende en beschermende werking. Ze bevatten een krachtige combinatie van sesamolie, jojobaolie, korenbloemen, immortelle, zonnebloemolie, calendula en extracten van aloë vera, kamille en walnoot. 

Sunveda producten zijn gecertificeerde Bio Eco Cosmeticas en zijn samengesteld conform de normen die de Europese Unie stelt met betrekking tot UVA en UVB filters.

 

High Protection

Er is geen enkel product dat een volledige bescherming geeft dus eigenlijk mag -volgens Europese richtlijnen- geen enkel product meer een sunblock worden genoemd.
De Osaìne Sun Care SPF 50 (75 ml  - € 18,90), Sunveda SPF 50 (150 ml - € 28,95) en de handige Sun Stick High Protection (€ 19,95) zijn echter bijna een sunblock. Dat u toch nog mooi bruin wordt ligt aan de samenstelling van het product. Ook ideaal voor kinderen.

Hetzelfde geldt voor de Osaìne Sun Care Protection SPF 30. Een superfijne crème, rijk aan plantaardige extracten zoals Shea butter, tarwekiemolie, basibolol, haver eiwit, zinkoxide en vitamine C en E, die een verzachtend en reparerend effect hebben op de huid en zorgt tegelijkertijd voor een anti-age. Ondanks de hoge factor, geeft dit product geen witte gloed.  (75 ml - € 18,90). Deze crème is bovendien ook zeer geschikt voor de wintersport!

En natuurlijk zijn alle producten dermatologisch getest, water resistent, parabenen vrij, niet getest op dieren en geven UVA en UVB bescherming!