Bergman's Body & Beauty Care

Couperose

Couperose kenmerkt zich door rode wangen en een kwetsbare en gevoelige huid. Als je de huid van dichtbij bekijkt zie je allerlei vertakkingen van haarvaatjes. Couperose in haar ergste vorm, rosacea, kan er zelfs uitzien alsof er sprake is van acne. 

Veel vrouwen, maar ook mannen, van middelbare leeftijd ontwikkelen couperose. Bijvoorbeeld door veel onbeschermd buiten te zijn, waardoor ze te vaak worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Hormonen en erfelijkheid spelen ook een rol; alcohol, koffie en gekruid voedsel kunnen de aandoening verergeren. Couperose komt vaak voor en is onschuldig. Mensen die last hebben van couperose ervaren het echter als onaangenaam en storend. Het kan klachten geven bij (sterk) wisselende temperaturen, waardoor het gezicht rood aanloopt.
Een echte oorzaak, waarom de één couperose krijgt en de ander niet, is er niet te geven. Wel hebben mensen met couperose van nature vaak al een gevoelige en/of lichte huid. De huisarts kan voor rosacea een antibioticum voorschrijven. Er zijn verder verschillende typen lasers op de markt die een effectieve couperose behandeling kunnen geven. Deze kostbare behandelingen wordt echter veelal niet door de verzekering vergoed.

Wat kunnen wij voor je doen?

Wat je in ieder geval kunt doen is je gezicht uitermate goed beschermen in de zon en een oplossingsgerichte huidverzorging voor dagelijks gebruik.

In de salon van Bergman’s Body & Beauty Care word je geadviseerd welke producten je het beste voor thuisgebruik kunt gebruiken.

Daarnaast kun je natuurlijk in de salon terecht voor een speciale natuurlijke manuele gezichtsbehandeling, gericht om couperose te vervagen.
Met behulp van het Enteline Phial of Anti Redness serum , het Enteline masker en de Enteline ampul wordt de couperose zichtbaar vervaagd. Je zult het zelf kunnen waarnemen direct na de behandeling.

Beide genoemde serums werken vaatversterkend en kalmerend. Ook te gebruiken voor een gevoelige huid. Het Enteline Crèmemasker vervaagt de couperose plekken op de huid. Het geeft een zichtbaar kalmerend effect en een minder rood uiterlijk.  Zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken!