Bergman's Body & Beauty Care

Mannenzaken

Van mannen wordt tegenwoordig verwacht dat zij er goed en verzorgd uitzien. Prettig, nonchalant slordig mag natuurlijk ook maar verzorgd staat voorop!
Jarenlang bestond deze verzorging voor de meeste mannen louter uit haarverzorging, zich scheren en een deodorant gebruiken. Daarnaast nog wel eens het bijhouden van het gewicht. Dat was het.

Nu gaat het overgrote merendeel van de mannen verder en verder. De man emancipeert zich. Huid- en lichaamsverzorging worden onderdeel van de basisverzorging van de moderne man. Zich verzorgen mag!

Naar de schoonheidssalon gaan ze ook steeds vaker, de mannen. In een onderzoek geeft maar liefst al drie op de vijf mannen aan wel eens naar een schoonheidsspecialiste te gaan. (Cadeautip: een bon voor een mannenbehandeling of mannenetui met verzorgingsproducten!)

Het aanbod van cosmetische producten voor de man wordt steeds groter. BERGMAN’s Body & Beauty Care is dan ook bijzonder blij met de kwaliteitsproducten voor de mannen die Osaìne, Herbalife SKIN en Börlind te bieden hebben. 

In de beautysalon worden dan ook diverse mannenbehandelingen gegeven met de specifieke mannenproducten. Het is ons bekend dat de meeste mannen liever niet al te lang in de behandelstoel willen liggen. Daarom zijn de verschillende mannenbehandelingen hierop afgestemd. De behandelingsduur is dan ook maximaal 60 minuten.

De huid van de man (versus vrouw)

  • Bevat hogere vetafscheiding, dikkere huidstructuur - waar de tekenen van tijd dieper en ineens sneller kunnen gaan.
  • Scheren heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de mannelijke huid; het maakt de huid gevoeliger, kan de huid irriteren en veroorzaakt soms kleine wondjes
  • De huid is ruwer en heeft meer haargroei
  • De huid van de man heeft een betere doorbloeding maar droogt sneller uit, vooral rondom de ogen is de huid droger
  • De huid is vetter en daardoor vatbaarder voor mee-eters
  • De mannenhuid kan veel sneller ‘verontreinigingen’ vasthouden
  • Staat tijdens werk, sport en buitenactiviteiten vaak langer bloot aan ruigere weersomstandigheden.

Wat moet de man eigenlijk doen aan zijn huid?

Zon, wind, kou, airco (in huis, kantoor of auto) zijn factoren die grote invloed hebben op de conditie van de huid. Ook voor de man! Om de huid zo goed mogelijk te verzorgen is het belangrijk om de huid elke dag goed schoon te maken en dagelijks te reinigen met een gezichtscleaner. Zowel ’s ochtends als ’s avonds maken we het gezicht (en de hals!) hiermee schoon. Degenen die zich scheren zouden eerst, dus vóór het scheren, de huid moeten schoonmaken met een reinigingsproduct. Daarna een verzorgingsproduct dat de huid tegen de negatieve invloeden (bijv. regen, wind, zon, airco) beschermt. Een oogcrème kan het krijgen van wallen onder ogen voorkomen of verminderen en de drogere huid rondom de ogen wordt zo extra beschermd.
Regelmatig de huid scrubben is heel goed om de dode huidcellen die zich op de oppervlakte van elke huid bevinden, te verwijderen. De huid kan daarna weer “ademen” en kan de voedingsstoffen uit de crèmes beter opnemen. De huid gaat er dan niet alleen schoon, maar ook gezond uitzien. Een scrubbeurt activeert de doorbloeding. Let er wel op dat de scrub een speciale gezichtsscrub is (die is zacht en mild) en mannen: niet boenen!

Ook is het gebruik van een nachtcrème aan te raden want ’s nachts tijdens het slapen herstelt de huid zich enigszins van de schade die zij overdag oploopt. Een goede nacht- of 24-uurs crème helpt dat herstel te bevorderen. Voor de mannen met een (3-dagen)baard is er ook een verzorgende, niet vette, baardolie. Wij adviseren je graag bij je keuze.