Bergman's Body & Beauty Care

Pigmentvlekken

De aanwezigheid van donkere vlekken op de huid wordt veroorzaakt door plaatselijke opeenhoping van huidpigment, melanine. Deze vlekken kunnen het gevolg zijn van genetische factoren die we met de geboorte mee krijgen, denk hierbij aan sproeten of moedervlekken. Het kan ook het gevolg zijn van verkregen factoren als gevolg van zonnestraling, zwangerschap, anticonceptiepil, geneesmiddelen, leverziekten, etc.  Hoe ouder we worden, hoe meer de huid is bloot gesteld aan zonnestraling, daarom worden deze vlekken ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd.

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken kunnen goed verdwijnen door middel van een peeling. Naast de peeling, of als onderhoud na afloop van de peelingkuur, kunt u in de salon terecht voor een natuurlijke Osaìne gezichtsbehandeling met een speciaal serum, het Corail Serum. Dit serum werkt preventief*)

Phicocorail® is een belangrijk bestanddeel van dit serum. Dit is een bio-ceramide van de Corallina Officinalis zeewier. Dit zeewier leeft diep verborgen in de barsten en spleten van oppervlakterotsen van de Brehat Archipel. Tijdens de zomer wordt dit zeewier onderworpen aan belangrijke schommelingen in temperatuur. Om zichzelf te beschermen hebben zij een ingenieus poreus netwerk ontwikkeld, hangend tussen de rotsen vormt dit een enorm hol labyrint. Dit geeft een perfecte bescherming tegen infrarode stralen (IR) en ultraviolette stralen (UV-A en UV-B). Deze stralen zijn de oorzaak van celveroudering, zonnebrand en de vorming van agressieve radicalen.

Voorts zijn actieve ingrediënten in dit prachtige serum Glycolic Acid (elimineert bestaande pigmentatie en beïnvloedt vernieuwing van de opperhuid), Arbutin (een glucose die gevonden is in de bladeren van druiven en in bloesems van heidestruiken, een volstrekt natuurlijke substantie dus met een veilige werking) evenals Kojic Acid (bevat het enzym dat melanine ontwikkelt, een paddestoelensoort die enzymen produceert en veel wordt gebruikt in japans eten).

Advies voor thuisgebruik van het Corail Serum (pompflacon van 30 ml - € 58,60)

Breng het serum, gedurende minimaal 4 weken, 's morgens aan op een gereinigde huid, daar waar deze pigmentvlekjes vertoont. Daarna brengt u de dagcrème aan. 
Herhaal deze cyclus een paar keer per jaar, herhaald gebruik geeft het beste resultaat.
Let op! Niet aanbrengen wanneer u gaat zonnen. Dit product is geen zonnecrème, wanneer u wilt gaan zonnen wordt aangeraden een zonneproduct te gebruiken met factor 30 of 50.       Een aanrader is de DNA protector spf 30 van Börlind als dagcrème te gebruiken (50 ml - € 37) evenals de BB-Cream of Sun Fluid van Osaine met spf 50 (50 ml - € 37). Voor speciale aantipplekjes is de handige (tasjes) sunscreen booster met spf 50 van Sunveda (15 ml - € 29,95) een gebruikstip.  Vermijd de zon op het heetst van de dag.

*)Als je niet kiest voor een peelingbehandeling maar toch de pigmentvlekken wilt aanpakken dan adviseren wij voor thuisgebruik het AHA Peeling serum product. Zowel het Corail serum als het AHA Peeling serum zijn perfect in combinatie te gebruiken.

AHA Peeling Serum

Effectief en veilig peeling serum. Remt de tyrosinase activiteit en geeft een depigmentatie effect. De huid wordt helderder door de versterking van collageen synthese, onderdrukt de UV-beschadiging van de huid en onderhoudt de veerkrachtigheid. Product 1 tot 2 keer per week 's avonds op een gereinigde huid aanbrengen, 's morgens afspoelen. Gebruiken voor de duur van twee maanden voor het beste resultaat. (ook geschikt voor de handen).  Huid ziet er egaler en verfrissend uit.       (50 ml - € 46,90)

Behandelingen in de Salon:
Osaìne: Anti-pigmentbehandeling (vanaf € 59,95)