Bergman's Body & Beauty Care

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn capsules, pastilles, poeders of druppels met actieve stoffen die een effect hebben op je gezondheid. Denk aan vitamines, maar ook aan mineralen, kruiden, visolie of probiotica. Wat doen al deze voedingsstoffen eigenlijk en wat kunnen ze voor u betekenen?

Goede voeding voor het behoud van een goede balans

Bij BERGMAN’s Body & Beauty Care wordt gewerkt met de producten van Plantina (orthomoleculair), Orthica, Nutramin en Herbalife Nutrition.  De Formule 1-shake van Herbalife Nutrition bevat veganistische ingrediënten, is glutenvrij en bevat geen kunstmatige kleur-, zoet- of smaakstoffen. Ook kunt u lekker gezond ontbijten met een shake die helemaal 'vrij van' is dus behalve vegan en glutenvrij ook vrij van soja.

Bij ons worden uiteenlopende voedingssupplementen aangeboden. Voor iedereen die, in wat voor fase van het leven dan ook, wel een steuntje kan gebruiken of het immuunsysteem wil verbeteren. Goede, uitgebalanceerde voeding helpt u niet alleen om vandaag fit te zijn maar ook in de toekomst gezond te blijven. In onze drukke maatschappij hebben maar weinig mensen een optimaal uitgebalanceerd voedings- en leefpatroon. Kinderen in de groei, stress, onregelmatig eten, ouderdom en luchtvervuiling zijn maar slechts enkele factoren die het natuurlijke evenwicht beïnvloeden. Dan is het verstandig om te kiezen voor een goede aanvulling.

Hoog- of laaggedoseerd

De voedingssupplementen die wij aanbieden zijn ‘hooggedoseerd”.

Dit betekent dat deze producten een hogere dosis bevatten van belangrijke vitaminen en mineralen dan de voor deze voedingsstoffen vastgestelde Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). In Nederland bepaalt de Gezondheidsraad voor verschillende groepen van de bevolking de ADH’s van essentiële voedingsstoffen. De ADH geeft aan hoeveel van een vitamine of mineraal gemiddeld in de dagelijkse voeding aanwezig moet zijn om geen gebreksziekten te krijgen.

Voedingssupplementen die werken met doseringen tot de ADH’s heten ‘laaggedoseerd’. Ze kunnen acute gebreksverschijnselen helpen voorkomen, maar dragen slechts minimaal bij aan het optimaliseren van uw gezondheid. De doseringen zijn te laag om sluipende processen af te remmen die over een periode van tientallen jaren uw gezondheid kunnen ondermijnen.

Hooggedoseerde supplementen hebben ook het voordeel dat ze het lichaam in staat stellen sneller te herstellen na een krachtsinspanning. Een lichaam dat optimaal is voorzien van voedingsstoffen is beter bestand tegen lichamelijke ongemakken en uitzonderlijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld een lange werkdag of reis.

Zijn voedingssupplementen wel nodig? Ik eet heel gezond!

‘Ik eet goed en gevarieerd, dan heb ik toch geen extra voedingssupplementen nodig?’ Dit is een veelgehoorde opmerking.
Het is waar dat een goede, gevarieerde voeding de basis vormt voor een goede gezondheid, naast beweging, voldoende slaap en het beperken van stress.

Toch kunnen we met elkaar wel argumenten opnoemen waarom deze aanvulling toch gewenst is:

  • Aanvulling is nuttig: Het is namelijk niet eenvoudig om dagelijks zo goed en gevarieerd te eten dat ons lichaam wordt voorzien van de noodzakelijke voedingsstoffen en zeker in de huidige Covid-19 periode is het versterken van de eigen immuniteit heel belangrijk. Vraag ons naar de specifieke producten.
  • Verarming van ons voedsel: veel van onze huidige levensmiddelen zijn ontdaan van vitaminen en mineralen. Dit begint al in de Nederlandse landbouw. Sinds enige jaren is bekend dat al vanaf 1988 de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in de zogenaamde ‘volle grond groente’ fors is teruggelopen, soms met meer dan 50%. Uit onderzoek blijkt dat onze groente nauwelijks nog een essentiële stof als selenium bevat
  • Tekort vitaminen, mineralen en visolie
    Ook de voedingsindustrie levert een bijdrage aan de verarming van onze voeding. De supermarkten liggen vol met hoog bewerkte, geraffineerde producten die vooral ‘aantrekkelijk’ moeten zijn voor de consument. Alles wordt hieraan ondergeschikt gemaakt, óók de voedingswaarde. Zo wordt de houdbaarheid van producten verlengd door toevoeging van conserveringsmiddelen en bewerkingen zoals pasteuriseren, steriliseren of bestralen. Om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen, is het belangrijk dat u vette vis eet. In het Nederlandse eetpatroon komt echter weinig vis voor. Door middel van een voedingssupplement waarin visolie zit verwerkt, kunt u dit tekort aanvullen. 
  • Antioxidanten beschermen het lichaam:  Het is bekend dat toxines in onze lichaamscellen schadelijke ‘vrije radicalen’ helpen vormen, die veroudering in de hand werken. Het goede nieuws is dat juist voedingsstoffen werken als een soort ‘tegengif’.  Vrije radicalenvangers, ook wel ‘antioxidanten’ genoemd, beschermen ons lichaam.
  • Bescherming tegen stress en het verhogen van uw weerstand: Een goede weerstand wordt tegenwoordig in hoge mate bepaald door het goed kunnen omgaan met stress, voldoende lichaamsbeweging, voldoende nachtrust en goede voeding, volgens de moderne inzichten aangevuld met voedingssupplementen.
  • Betere (sport)prestaties: Voedingssupplementen helpen eenieder een goede gezondheid te onderhouden. Voor de een betekent dit in goede conditie blijven en de drukte van alledag beter het hoofd kunnen bieden. Voor de ander betekent het beter presteren. Dit kan op alle mogelijke gebieden zijn: thuis, op school, op het werk, tijdens sport of gewoon in het dagelijks leven.

Laat ons weten wat u wilt. We helpen, adviseren en begeleiden u graag !

Mariëtte Bergman is ook welzijn en lifestyle coach: https://belbergman.goherbalife.com